nedeľa 30. októbra 2011

Objaviť svoj dar

Na tom, čo si o tebe ostatní myslia, až tak veľmi nezáleží. Názory sa menia. Záleží na tom, čo si o sebe myslíš ty sám, čomu veríš. Ak sa ti nedarí nájsť si v živote to správne miesto, možno ti pomože tento príbeh.

Sparky nebol nijako výnimočný. Na strednej škole prepadol z latinčiny, algebry, angličtiny aj z fyziky. Skúšal to v golfovom družstve, ale po krátkom čase zbabral najdôležitejší turnaj sezóny a nezískal ani cenu útechy. Ani po spoločenskej stránke sa mu veľmi nedarilo. Bol skôr hanblivý ako neobľúbený. Nikdy počas strednej školy nepožiadal nijaké dievča, aby s ním išlo na rande. Ale na jednej veci mu naozaj záležalo - na kreslení. Bol hrdý na svoje kresby, aj keď nikto iný ich neocenil. Ponúkol karikatúry a kreslené vtipy autorom školskej ročenky, ale odmietli ich. Po škole poslal ukážky svojich kresieb do štúdia Walta Disney-ho. Opäť boli odmietnuté. Ale Sparky to nevzdával. Rozhodol sa napísať svoj vlastný životopis vo forme komiksu. Popularita týchto kreslených príbehov po čase viedla k vydaniu nespočetného množstva kníh, televíznych programov a k ďalším príležitostiam.

Sparky, ako možno viete, sa volal Charles Schulz. Bol tvorcom komiksu Peanuts a pravdepodobne najslávnejším karikaturistom všetkých čias. Nemal predpoklady na veľké úspechy, ale využil všetok svoj talent na dosiahnutie vytúženého sna, odmietol sa vzdať a nakoniec skončil ako víťaz!