nedeľa 9. októbra 2011

Dôležitosť tvojej práce

Personalista v istej firme bol veľmi prekvapený, keď počul, akú mzdu by chcel uchádzač o zamestnanie dostávať. "Na to, že ste začiatočník, by ste chceli zarábať naozaj dosť veľa." Uchádzač odpovedal: "Viete, práca je veľmi náročná, ak ešte celkom dobre nerozumiete tomu, čo robíte." Milý príbeh.

Ak chceš dostávať spravodlivú výplatu, musíš odvádzať poctivú prácu. Eric Harvey hovorí: "Spomeň si na niekoho, koho poznáš, ako charakterného človeka a premýšľaj nad jeho vlastnosťami. Je pravdepodobné, že medzi nimi budú veľmi vysoko figurovať vernosť a pracovitosť. Vernosť - oddanosť svojmu poslaniu v rodine a snaha byť dobrým priateľom. Pracovitosť - snaha vždy urobiť všetko, čo je v jeho silách v práci aj mimo nej. Verní a pracovití ľudia majú ruky a srdcia na správnom mieste, sústredia sa na to, čo je naozaj dôležité. To, čomu veria, riadi to, ako sa správajú. A to, ako sa správajú, určuje ich charakter, ich povesť a odkaz, ktorý po sebe v ľuďoch zanechávajú."

Svetoznámemu pianistovi Van Cliburnovi raz po koncerte nadšený fanúšik povedal: "Dal by som celý život za to, aby som dokázal hrať tak ako vy." Cliburn s úsmevom odpovedal: "Ja som tomu dal svoj život!"