nedeľa 11. decembra 2011

Postoj víťazstva

Keď máš správny postoj, máločo ťa môže zastaviť; a ak ho nemáš, máločo ti dokáže pomôcť! Ak si chceš zachovať postoj víťazstva, nauč sa sústrediť sa na príležitosti, nie na svoje práva. Jednou z najväčších príčin nespokojnosti je naša neustála snaha "dosiahnuť svoje práva". Premýšľaj: Ukrivdili ti niekedy? Boli chvíle, keď si nedostal, čo si si zaslúžil? Určite! Žijeme v nedokonalom svete a dokiaľ v ňom budeme žiť, nedožijeme sa chvíle, kedy by sme za všetko, čo robíme, dostali odmenu.

Stojíš teda pred rozhodnutím: Využiješ svoj čas a energiu na to, čo malo byť, alebo sa cez to prenesieš a sústredíš sa na to, čo môže byť? Ani vtedy, keď je na tvojej strane pravda a spravodlivosť, nemusíš byť schopný napraviť všetky chyby. Neustály zápas za svoje práva v tomto nedokonalom svete ťa oberá o energiu a stávaš sa pesimistom. Ak sa sústreďuješ na svoje práva, zvyčajne sa obzeráš dozadu, však? Nemôžeš ísť dopredu, keď nejdeš po správnej ceste. Až keď obrátiš svoju pozornosť správnym smerom, môžeš ísť vpred.

Neznamená to, že prestaneš vidieť nespravodlivosť. Znamená to, že sa rozhodneš sústrediť sa na to, čo môžeš ovládať - tvoje postoje a tvoje príležitosti. To je spôsob na zvýšenie tvojho potenciálu, ktorý ti pomôže odstraňovať z cesty prekážky.