nedeľa 18. decembra 2011

Je to zákon žatvy

Jedného dňa skromný škótsky farmár Fleming zachránil život synovi šľachtica, ktorý sa topil v močarisku. Na druhý deň chlapcov otec navštívil farmu a ponúkol mu odmenu, ale farmár o tom nechcel ani počuť. Prave vtedy prišiel k dverám farmárov syn a šľachtic povedal: "Potom mi dovoľ, aby som zaplatil za štúdiá tvojho syna podľa mojich štandardov. A ak sa z neho stane len spolovice taký muž, akým je jeho otec, budeme obaja hrdí." Fleming súhlasil a chlapec navštevoval tie najlepšie školy. Napokon promoval na Lekárskej škole Nemocnice Panny Márie v Londýne.

Pravdepodobne si o ňom počul. O sirovi Alexandrovi Flemingovi, mužovi, ktorý objavil zázračný liek - penicilín, ktorý už zachránil milióny životov. O niekoľko rokov neskôr, keď syn toho istého šľachtica dostal zápal pľúc, vieš, čo mu zachránilo život? Penicilín! A ako sa volal ten šľachtic? Lord Randolph Churchill. A meno jeho syna? Sir Winston Churchill, ktorý pomohol zachrániť Európu pred hrôzami Tretej ríše!

Je to zákon žatvy! Nemusíš žať v čase, keď si zasial. Nemusíš žať tam, kde si zasial. Ale vždy budeš žať to, čo si zasial.